O echipă de salvamontişti din Argeş a plecat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în căutarea a trei tineri din Bucureşti, după ce un părinte a anunţat că ei vor să urce pe Vârful Moldoveanu, dar nu au echipament adecvat. Salvamontiştii nu i-au găsit însă pentru a-i convinge să renunţe, constatând că la un moment dat tinerii ar fi întors maşina, drumul pe Valea Rea fiind greu de parcurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma apelului disperat al unui părinte, venit prin Dispeceratul Naţional Salvamont, Salvamont Argeş a acţionat noaptea trecută cu o echipă de prim răspuns, pe Valea Rea spre Stâna lui Burnei pentru a verifica dacă trei tineri cu vârste între 24 şi 27 ani sunt în zonă şi că nu au probleme. Cei trei au plecat de dimineaţă din Bucureşti, urmează să înnopteze la Stâna lui Burnei şi apoi să pornească spre Vf. Moldoveanu. Îngrijorarea părintelui este că cei trei tineri nu au echipament adecvat pentru o astfel de ascensiune, în condiţii de iarnă. Nu ne întrebaţi de ce intenţionează să urce Moldoveanu nepregătiţi...", arată reprezentanţii Salvamont, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Salvamontiştii au pornit în căutarea tinerilor pentru a-i determina să renunţe la drumeţie, însă au constatat că aceştia ar fi întors maşina la un moment dat.

"Am decis să trimitem echipa de prim răspuns care să încerce să îi determine pe cei trei să renunţe la această drumeţie, să evităm astfel o posibilă tragedie. A fost în aşteptare şi echipa de sprijin formată din şase salvatori montani gata să intervină dacă situaţia din teren pe care ar fi transmis-o echipa de prim răspuns, ar fi impus acest lucru. Se pare că cei trei au întors autoturismul la vreo 20 km de fundul văii, din cauza condiţiilor pe care le prezintă drumul. Atragem atenţia că drumul pe Valea Rea va fi complet impracticabil până la sfârşitul iernii, pentru că sunt câteva culoare pe care vin succesiv avalanşe şi fac imposibilă trecerea", spun reprezentanţii Salvamont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.