Doi poliţişti şi un elev la şcoala de agenţi de poliţie sunt cercetaţi penal de către ofiţerii Direcţiei anticorupţie din MAI într-un dosar care vizează comiterea mai multor infracţiuni, între care fals şi favorizarea făptuitorului. Anchetatorii suspectează că cei doi poliţişti l-au prins pe viitorul agent de poliţie băut, la scurt timp după ce a condus un autovehicul, iar unul dintre poliţişti a suflat în etilotest în locul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor făcute publice marţi de Direcţia Generale Anticorupţie (DGA), fapta a avut loc în urmă cu trei luni şi jumătate, iar marţi, ofiţerii DGA şi procurorul de caz au făcut cinci descinderi, unul dintre locurile percheziţionate fiind chiar secţia de poliţie în care lucrează cei doi poliţişti. 
„În fapt, în data de 03.04.2022, orele 02:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenţi de poliţie l-au oprit pe elevul şcolii de poliţie în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând acest autoturism şi exista suspiciunea că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Elevul şcolii de poliţie a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care cei doi poliţişti i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliţiei. Ulterior, s-a prezentat şi tatăl elevului, care a declarat, verbal şi în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deşi la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi poliţişti au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenţi de poliţie”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de DGA.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că tânărul vizat de anchetă este elev al Şcolii de agenţi de poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina şi se afla în practică la poliţia din Curtea de Argeş, doi poliţişti de la această unitate fiind cercetaţi în acelaşi dosar. Pe lângă cei trei, în dosar mai este cercetat tatăl  viitorului agent de poliţie, infracţiunile care fac obiectul dosarului fiind: favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi fals în declaraţii.
În urma percheziţiilor de luni, toţi cei patru au fost audiaţi, iar procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în privinţa lor. Cei doi poliţişti sunt cercetaţi sub control judiciar.
Dosarul în acest caz a fost deschis în urma unui denunţ formulat ca urmare a unui apel la call center-ul Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806, dar şi în urma unei sesizări depuse la Parchet de către  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.