Angajaţii unei primării din judeţul Argeş, care verificau dacă sunt respectate măsurile de autoizolare într-un sat, au fost întâmpinaţi de mai multe persoane care i-au ameninţat şi i-au jignit, încercând să îi împiedice să facă acest control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, echipe de control ale Primăriei din Lereşti au mers, vineri, să verifice respectarea măsurilor de autoizolare în satul Pojorâta. Angajaţii primăriei au fost întâmpinaţi la intrarea în localitate de mai multe persoane, care au încercat să îi împiedice să facă această verificare.

“În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că,  persoane din satul Pojorâta au adresat expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă angajaţilor primăriei Lerereşti care efectuau controlul”, au precizat reprezentanţii IPJ Argeş.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

În cele din urmă, spiritele s-au liniştit, fără a fi nevoie de intervenţia forţelor de ordine. În urma verificărilor, angajaţii primăriei nu au găsit nereguli legate de nerespectarea măsurilor de autoizolare.

IPJ Argeş a mai precizat că, în perioada 13-20.03.2020, la nivelul judeţului Argeş au fost aplicate următoarele sancţiuni persoanelor care nu au respectat condiţiile de carantină sau izolare la domiciliu:

• 2 dosare penale (4 persoane implicate)

• 9 sanctiuni contravenţionale, in valoare totala de 24.000 de lei (Cetăţeni, Câmpulung, Merişani, Piteşti, Topoloveni ) 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.