Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, care a mers sâmbătă în Buzău, unul dintre judeţele afectate de inundaţii, a spus că autorităţile locale din zonele în care sunt probleme trebuie să ia decizii "foarte clare şi imediate", şi nu trebuie aşteptată reacţia de la centru. El a mai afirmat că există situaţii în care oamenii refuză să plece din calea apelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raed Arafat a declarat, referindu-se la situaţia din ţară, unde au fost inundate zeci de localităţi din 16 judeţe, că sunt cazuri în care oamenii refuză să plece din calea apelor, astfel de situaţii fiind în Covasna, dar şi în Neamţ.  

"Sunt situaţii punctuale grave, dar nu putem compara situaţia cu ce a fost în 2005. Nu ştiu dacă se impune decretarea stării de alertă în vreo localitate, însă această decizie nu o pot lua eu, ci autorităţile locale şi Prefectura. Important este acum să venim în sprijinul oamenilor, nu să ne gândim cine plăteşte", a declarat Raed Arafat. 

Întrebat de jurnalişti dacă în opinia sa autorităţile locale şi judeţene şi-au făcut treaba în această perioadă, Raed Arafat a spus că toată lumea încearcă să rezolve problemele, însă deciziile trebuie luate imediat, pe plan local, şi nu trebuie aşteptată reacţia de la centru.

"Toată lumea încearcă să rezolve problemele, dar trebuie luate decizii foarte clare. Sunt momente care necesită decizii imediate, nu trebuie aşteptate decizii la nivel central. Trebuie rezolvate întâi problemele şi să venim în sprijinul oamenilor, apoi să vedem cum se rezolvă restul problemelor, cine plăteşte", a declarat Arafat.

Peste 500 de persoane, dintre care 430 din comuna Fărcaşa din judeţul Neamţ, au fost evacuate din locuinţe din cauza viiturilor. Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt afectate de inundaţii 72 de localităţi din 16 judeţe, unde în sprijinul oamenilor intervin aproximativ 20.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.