Cinci tineri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Arad pentru fraude informatice, după ce ar fi spart bazele de date a două bănci, au sustras datele cardurilor mai multor persoane şi ar fi făcut cumpărături online, iar bunurile le-au reevândut, prejudiciul fiind estimat la 50.000 de euro până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor DIICOT Arad, a fost destructurat un grup infracţional organizat specializat în fraude informatice. Este vorba de patru tineri din Arad şi unul din Bistriţa Năsăud, fotbalist la o echipă dintr-o comună a judeţului Arad. Cei cinci ar fi spart bazele de date a două bănci şi ar fi sustras datele unor carduri bancare pe care le-au folosit pentru a face cumpărături online.

”În urma informaţiilor primite, a fost destructurat un grup infracţional  organizat specializat în fraude informatice. Membrii grupului au accesat datele de pe carduri ale unor persoane, au efectuat mai multe tranzacţii comerciale online, cumpărând diverse produse, precum electronice şi îmbrăcăminte, pe care le-au revândut, iar banii i-au împărţit între ei”, a declarat, miercuri, procurorul de caz Călin Hosu.

Păgubiţii sunt din mai multe localităţi ale ţării, iar până în prezent a fost calculcat un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro.

”Facem apel la persoanele care au constatat astfel de fraude să se adreseze DIICOT sau Poliţiei Arad”, a adăugat procurorul.

Suspecţii au între 25 şi 30 de ani şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.