Şapte migranţi din Etiopia şi Eritreea au fost prinşi, joi dimineaţă, când încercau să iasă ilegal din România pe jos, traversând un câmp în apropiere de Nădlac, până unde au ajuns cu taximetre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins şapte cetăţeni din Etiopia şi Eritreea, care au încercat să ajungă în Ungaria ilegal.

Grupul era format din şase bărbaţi şi o femeie, având vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani.

Străinii mergeau pe jos, pe câmp, spre graniţă, dar au fost reţinuţi la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duşi la sediul Sectorului PF pentru cercetări.

”Au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme care circulau în regim taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul în care au fost depistaţi şi reţinuţi de către poliţiştii de frontieră”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.