Doi cetăţeni germani au fost arestaţi preventiv, fiind cercetaţi penal după ce ar fi exploatat în Germania 30 de români pe care i-ar fi folosit pe o plantaţie de căpşuni şi la alte munci agricole. Suspecţii au fost prinşi pe Aeroportul din Cluj-Napoca când încercau să părăsească România având ca destinaţie Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Arad cercetează pentru trafic de persoane doi cetăţeni germani care ar fi exploatat la muncă zeci de români.

Conform unui comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Arad, ancheta s-a derulat în mai multe judeţe, din care provin cel puţin 30 de persoane care ar fi fost exploatate în munci agricole în Germania, în special pe o plantaţie de căpşuni.

Suspecţii sunt un bărbat de 56 de ani, cetăţean german, şi o femeia de 40 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi germană, ei fiind reţinuţi de către anchetatori în timp ce încercau să părăsească teritoriul ţării, având ca destinaţie Germania. Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, pe Aeroportul Cluj-Napoca, de unde urmau să plece cu un avion.

”În perioada iulie 2014 - iulie 2015, cei doi ar fi recrutat 30 de victime, femei şi bărbaţi, din Arad, Timiş, Suceava şi Covasna, pe care le-ar fi cazat şi exploatat în Germania. De asemenea, s-a stabilit că victimele erau constrânse să presteze sau să îndeplinească diferite servicii, în agricultură”, precizează comunicatul.

Bărbatul este acuzat de trafic de persoane, iar femeia, de complicitate la trafic de persoane, anchetatorii confiscând de la aceştia suma de 31.680 de euro pe care o aveau asupra lor.

Suspecţii au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad, care au admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest caz, anchetatorii români au colaborat cu autorităţile din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.