Aproape 30 de migranţi irakieni şi iranieni au fost descoperiţi călătorind ascunşi într-un microbuz care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere de Frontierei (PTF) Nădlac, condus de un sârb. Printre străini se aflau şi cinci minori, iar toţi migranţii erau înghesuiţi în compartimentul de marfă al microbuzului şi ar fi intrat ilegal în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au verificat un microbuz înmatriculat în Cehia, condus de un bărbat de 37 de ani, cetăţean sârb, descoperind că în compartimentul de marfă erau înghesuiţi numeroşi migranţi, între care cinci minori.

Au fost găsiţi 27 de oameni, care au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Arad, unde s-a constatat că sunt din Irak şi Iran.

"S-a constatat că douăzeci de bărbaţi şi cinci minori sunt cetăţeni irakieni, iar doi bărbaţi sunt din Iran. De asemenea, s-a mai stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 14 şi 16 ani", arată un comunicat remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen, însă anterior intraseră ilegal pe teritoriul României, astfel că sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat în formă continuată.

Şoferul sârb este cercetat penal pentru trafic de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.