Un deţinut aflat în arestul Poliţiei Arad a votat, cu urna mobilă, deşi nu avea acest drept. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 24 mai, un bărbat de 47 de ani, aflat în arest preventiv, a solicitat în scris să participe la procesul de votare, prin intermediul urnei speciale mobile, cererea fiind aprobată de preşedintele secţiei de votare nr. 93. Cel in cauză a votat prin urna mobilă, la secţia sus-menţionată, în jurul orei 08:10”, a anunţat, duminică seară, IPJ Arad.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că bărbatul are interdicţia de a vota, ca pedeapsă complementară a sentinţei penale 274 din 3 februarie 2014 (a Tribunalului Arad), rămasă definitivă prin decizia penală 274 din 3 februarie 2014, emisă de Curtea de Apel Timişoara.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot (art. 387 alin. 1 Cod penal)”, a mai transmis IPJ Arad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.