Un agent şef de Poliţie din judeţul Arad este cercetat penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind suspectat că, în calitate de poliţist rutier, a ajutat un şofer pe care l-a oprit în trafic şi care se afla în stare de ebrietate să scape de dosarul penal. Faptele s-au produs, conform procurorilor care anchetează acest caz, în anul 2022, iar poliţistul a raportat eronat evenimentul legat de oprirea acelui şofer, atestând ”în mod fals aspecte nereale” în fişa de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate de oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, poliţistul, care este agent şef, a fost plasat sub control judiciar, luni, în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Faptele de care acesta este acuzat s-au produs, conform anchetatorilor, în noiembrie 2022. 
 
”În fapt, în seara zilei de 27.11.2022, inculpatul, fiind în exercitarea atribuţiilor de poliţist rutier şi în calitate de organ de constatare, urmare a unei sesizării telefonice cu privire la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, deşi a constatat în mod direct că singura persoana aflată la volan, în apropierea autoturismului, este numitul P.D.A., care se afla într-o stare avansată de ebrietate, nu a întocmit un proces-verbal potrivit dispoziţiilor art. 61 alin.1 lit. c Cod Procedură Penală şi art 293 alin. 3 din C pr pen şi nu i-a stabilit numitului P.D.A. prezenţa sau concentraţia alcoolului în aerul expirat, potrivit dispoziţiilor art. 88 alin.3 şi 4 din O.U.G. 195/2002 Rep., pentru a evita astfel declanşarea faţă de acesta a unui proces penal”, informează Parchetul. 
 
Procurorii susţin, de asemenea, că agentul, în exercitarea atribuţiilor de poliţist rutier şi în calitate de organ de constatare, ”cu ocazia întocmirii fişei de intervenţie la eveniment, a atestat în mod fals aspect nereale în cuprinsul acesteia, în scopul exonerării numitului P.D.A. de la tragerea la răspundere penală”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.