Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi, alături de comisari ai Gărzii de Mediu Călăraşi, nu au permis intrarea pe teritoriul României a două ansambluri rutiere care transportau aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic. Acestea erau încărcate din Bulgaria şi destinate unor societăţi din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unor ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 39 de ani, respectiv 48 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din şpan metalic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, s-a constatat că în cele două mijloace de transport se afla cantitatea totală de 49.730 kilograme deşeuri din şpan metalic, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi comerciale de pe teritoriul României. 

”Procedând la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecinţă, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru ambele mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, a mai transmis sursa citată.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.