Aproximativ 275 de gospodării din judeţul Vrancea sunt nealimentate cu energie electrică de săptămâna trecută, în urma avariilor produse de viscol la reţeaua de distribuţie. Oamenii se plâng că nu au căldură şi apă curentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, miercuri dimineaţă, în judeţ sunt aproximativ 275 de gospodării fără energie electrică.

Oamenii nu au curent electric de şase zile, după ce viscolul puternic a avariat reţeaua de distribuţie. Unii dintre localnici se plâng că nu au căldură, iar alţii că nu au apă curentă, dar şi că au fost nevoiţi să arunce toate proviziile, după ce frigiderele şi lăzile frigorifice li s-au dezgheţat. Oamenii mai spun că au vrut să-şi cumpere generatoare de curent, însă nu au găsit, întrucât la magazinele de profil au fost făcute liste în baza cărora s-au vândut aceste aparate.    

În prezent, avarii se mai înregistrează în sate din comunele Vulturu, Covrag şi Năneşti. 

Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica Focşani, Gabriel Popa, declara, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost ”copleşită” de numărul mare de avarii apărute la reţeaua electrică în judeţul Vrancea, o astfel de situaţie nefiind întâlnită din anii '80. El mai spunea că avariile apărute în reţeaua de distribuţie în perioada în care Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori şi viscol au fost numeroase, dar şi atipice, greutatea zăpezii rupând firele electrice şi stâlpii de curent în tot judeţul. La un moment dat, aproape toate localităţile vrâncene erau afectate, aproape 80.000 de consumatori neavând curent electric. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.