Poliţiştii de frontieră de la Borş II şi Nădlac II, împreună cu angajaţi ai Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţi ai Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad, nu au permis intrarea în ţară a paisprezece automarfare încărcate cu aproximativ 190 tone de deşeuri. Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră a anunţat, luni, că poliţiştii de frontieră de la Borş II şi Nădlac II au făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a paisprezece automarfare conduse de treisprezece cetăţeni români şi un cetăţean ceh. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri - haine, mobilă, produse electrice şi electrocasnice de la diferite societăţi comerciale din Danemarca, Germania, Austria şi Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru import.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.