Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au ridicat, în vederea confiscării, aproape nouă milioane de ţigarete de contrabandă, transportate cu un tir de un cetăţean sârb. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului a unui accident rutier, în comuna Coloneşti, judeţul Olt, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat conducătorul auto implicat, un bărbat, de 28 de ani, cetăţean sârb.

În urma verificării documentelor de însoţire a mărfii a reieşit faptul că autotrenul ar fi încărcat cu 14,5 tone de detergent.

”Existând suspiciuni cu privire la unele neconcordanţe rezultate din analiza documentelor menţionate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu lucrători ai Direcţiei Regionale Vamale Craiova, au desigilat semiremorca şi au verificat încărcătura autotrenului. În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul a transportat, disimulate în cutii de carton, printre mostre de detergent, 8.600.400 de ţigarete, de diferite mărci, care nu aveau aplicat timbrul fiscal”, a anunţat Poliţia Română. 

Potrivit poliţiştilor, prejudiciul a fost estimat la 3.212.695 de lei – reprezentând taxe vamale, accize şi T.V.A.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Olt, urmând să fiemagistraţilor Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.