Aproape 7.000 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte care aveau semnele unor firme consacrate, dar prezentau suspiciuni de contrafacere au fost găsite de poliţiştii de frontieră de la Călăraşi şi inspectori ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti într-un camion condus de un cetăţean turc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră a anunţat, miercuri, că la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, s-a prezentat la intrarea în ţară un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole vestimentare pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

Pe baza unor informaţii şi a analizei de risc făcute de Direcţia Regională Vamală Bucureşti, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului şi efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, o echipă mixtă formată din inspectori ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, din cadrul Biroului Echipe Mobile, şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, a desigilat mijlocul de transport, verificând marfa.

"În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare şi articole de încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare de 145.300 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reţinute de către inspectorii DGV", a transmis Poliţia de Frontieră.

În acest caz se fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.