Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit 482 de grame de bijuterii susceptibile a fi din aur şi argint şi peste 1.000 de articole care ar fi contrafăcute, textile, parfumuri si încălţăminte, pe care doi cetăţeni turci şi cinci cetăţeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pentru combaterea traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 1.163 de articole textile, parfumuri şi încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi 482 de grame de bijuterii din metal galben (109 gr.) şi alb (373 gr.), susceptibile a fi din aur şi argint.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor susceptibile a fi contrafăcute sunt doi cetăţeni turci, cu vârste de 33, respectiv 35 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să le comercializeze, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că ar putea fi contrafăcute.

De asemenea, s-a stabilit că bijuteriile aparţin unor femei din România, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, care au declarat că le-au cumpărat din Istanbul şi intenţionau să le ofere cadou rudelor şi prietenilor, dar nu deţineau documente de proveninţă şi autorizaţie pentru operaţiuni cu metale preţioase.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate se ridică la suma totală de 170.325 lei, au fost ridicate pentru cercetări.

În aceste cauze, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare".

Cele cinci femei au fost sancţionate contravenţional, la finalizarea cercetărior urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.