Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că incidentul de la Tribunalul Bucureşti, unde un deţinut de la Rahova a fost dus în faţa instanţei deşi era sub supraveghere medicală pentru coronavirus, a fost "rezultatul unor grave erori de comunicare între compartimentele responsabile de la nivelul unităţii de detenţie, respectiv ale conducătorilor acestora". Astfel, conducerea Penitenciarului Bucureşti-Rahova a omis informarea instanţei cu privire la contextul prezentării deţinutului la termenul stabilit, motiv pentru care "a fost dispusă sesizarea comisiei de disciplină faţă de personalul implicat în gestionarea defectuoasă a situaţiei". Deţinutul, pentru care testele au ieşit negative, este izolat la Jilava, ca măsură preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANP face precizări, sâmbătă, referitor la incidentul de joi, de la Tribunalul Bucureşti, în care a fost implicată o persoană custodiată de Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

"(...), în urma verificărilor întreprinse de către o echipă de specialişti condusă de directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a rezultat că acesta a constituit rezultatul unor grave erori de comunicare între compartimentele responsabile de la nivelul unităţii de detenţie, respectiv ale conducătorilor acestora. Astfel, administraţia Penitenciarului Bucureşti-Rahova a prezentat un deţinut aflat sub supraveghere medicală, pe fondul unor declaraţii contradictorii ale acestuia, de contact cu o persoană care ar fi fost, la rândul său, contactul unui terţ care a tranzitat statul italian. În speţă, conducerea Penitenciarului Bucureşti-Rahova a omis informarea instanţei cu privire la contextul prezentării deţinutului la termenul stabilit", arată ANP.

Tot joi, după producerea incidentului, deţinutul a fost prezentat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş” pentru investigaţiile medicale specifice, rezultatul testului prelevat fiind negativ.

"Astfel, din punct de vedere administrativ, a fost dispusă sesizarea comisiei de disciplină faţă de personalul implicat în gestionarea defectuoasă a situaţiei. În continuare, vizavi de deţinut, s-a dispus, preventiv, măsura izolării medicale la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. În temeiul aceleiaşi conduite preventive, s-au efectuat verificări cu privire la posibilii contacţi ai acestuia, în vederea monitorizării medicale la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova", mai arată sursa citată.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a început verificări după ce un deţinut de la Penitenciarul Rahova, cu suspiciune de coronavirus, s-a aflat în sala de judecată, joi, la Tribunalul Bucureşti, ceea ce a determinat suspendarea temporară a activităţii instanţei.

Bărbatul s-a aflat joi în sala de judecată, deşi în cursul dimineţii cazul său fusese deja judecat în lipsă tocmai pentru că la dosarul său se afla un document medical referitor la suspiciunea de coronavirus, iar în timpul şedinţei a afirmat că se simte rău.

Joi seară, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că bărbatul nu este infectat cu virusul COVID-19 (coronavirus).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.