Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a propus ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să emită un ordin privind încetarea atribuţiilor de serviciu pentru directorul Penitenciarului Giurgiu, Marius Lucian Fulga. Propunerea vine după analiza făcută în urma evadării unui deţinut de la această unitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma analizei dispuse la Penitenciarul Giurgiu, ulterior evadării înregistrate de unitatea de detenţie, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a propus domnului Cătălin-Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu în funcţia de director, pentru domnul comisar şef de poliţie penitenciară Marius-Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu", a transmis, luni, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Un deţinut a evadat, luni, din Penitenciarul Giurgiu, după ce s-a ascuns în compartimentul marfă al unei autoutilitare, fiind prins la scurt timp în municipiul Giurgiu. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă.

”Vă informăm că, luni, 16.11.2020, în jurul orei 12:50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfăşura activităţi lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate. Administraţia locului de deţinere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate şi profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată şi capturată pe raza municipiului Giurgiu, şi reîncarcerată la ora 13:20”, a transmis, luni, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea unei analize la faţa locului, în acest sens, directorii Direcţiilor Inspecţie Penitenciară şi Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar deplasându-se la Penitenciarul Giurgiu.

La rândul lor, poliţiştii din Giurgiu au precizat că au fost sesizaţi de catre conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu cu privire la faptul că un deţinut a evadat din curtea penitenciarului cu ajutorul unei autoutilitare.

”Astfel, la ora 13.10, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu au depistat şi oprit în trafic, pe raza municipiului, autoutilitara în care se afla bărbatul evadat. Acesta a fost descoperit în compartimentul destinat transportului de marfă, ascuns după o bucată din carton”, au transmis poliţiştii.

În cauză, s-a constituit o echipă operativă, care efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.