Un bărbat de 58 de ani, angajat al Primăriei Chiojdu, judeţul Buzău, este cercetat de poliţişti pentru delapidare şi fals intelectual, după ce şi-ar fi însuşit mai mulţi bani colectaţi de la comercianţii care participau la târgurile organizate în comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Buzău, marţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut două percheziţii la domiciliul şi la locul de muncă al unui bărbat bănuit de delapidare şi fals intelectual.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022-2023, buzoianul, având atribuţii de încasare a taxelor aferente târgurilor organizate în comuna de domiciliu, ar fi întocmit în fals chitanţe ce atestă încasarea unor sume mai mici comparativ cu cele primite în realitate, prejudiciind astfel bugetul unităţii angajatoare.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre un bărbat de 58 de ani, angajat al Primăriei Chiojdu, unde a fost făcută una dintre percheziţii. Au fost ridicate înscrisuri din evidenţa contabilă a primăriei, ce atestă încasări ale unor taxe pentru participarea comercianţilor la târgurile comunale.

Bărbatul a fost dus la audieri, iar cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.