Un angajat al unei firme din domeniul distribuţiei de energie electrică este cercetat pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei de o persoană pentru a declara defect un contor, cu scopul ca aceasta să nu plătească, în urma unei recalculări, o sumă de şase ori mai mare decât mita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Flagrantul organizat luni de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, a fost realizat după ce anchetatorii au primit un denunţ chiar de la persoana căreia salariatul firmei care distribuia energie i-a cerut 10.000 de lei. 
„În fapt, suma de bani oferită cu titlu de mită a fost primită de angajatul în cauză pentru a întocmi un act contrar atribuţiilor de serviciu, în sensul declarării unui contor electric ca fiind defect pentru a nu i se face o recalculare martorului denunţător în valoare de 60.000 lei”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Direcţia Generală Anticorupţie.
Procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar angajatul prins luând mită este urmărit penal aflându-se sub controlului judiciar pentru următoarele 60 zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.