Conducerea Spitalului Municipal din Câmpina a sesizat Parchetul, după ce un prematur a murit la câteva ore de la naştere şi a fost incinerat în scurt timp, fără a se fi efectuat necropsia. Conducerea unităţii a deschis şi o anchetă internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Municipal Câmpina a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina în cazul unui copil născut prematur, care a murit la câteva ore de la naştere, fiind incinerat în scurt timp. Sesizarea s-a făcut în condiţiile în care în documente au fost constatate mai multe neconcordanţe.

Managerul Spitalului Municipal din Câmpina, medicul Călin Tiu, a declarat pentru News.ro că în urma verificării documentelor încheiate în acest caz, a sesizat nişte „aparent banale nepotriviri” în legătură cu orele la care s-au produs diverse manevre medicale.

„Dacă orele din foaie nu sunt în regulă, am considerat că există dubii şi în privinţa actului medical şi de aceea am sesizat Parchetul” a spus Călin Tiu.

Incinerarea s-a făcut fără a exista o necropsie care să certifice cauza decesului. 

Procurorii au ridicat deja documentele de la Spitalul Munciipal din Câmpina şi au făcut audieri în acest caz, iar ancheta este în desfăşurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.