Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui a declanşat o anchetă internă în cazul unui agent de la o structură orăşenească de poliţie care oprea şoferii în trafic, în special pe cei care depăşeau viteza legală, cu un sistem luminos montat pe maşina de serviciu. Pe lângă amenda în baza Codului Rutier, poliţistul va fi sancţionat disciplinar pe linie de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un agent de la Poliţia Orăşenească Negreşti este cercetat disciplinar de către superiorii săi după ce a folosit ilegal, pe o perioadă îndelungată de timp, un sistem luminos cu care oprea în trafic şoferii în scopul sancţionării lor pentru încălcarea Codului Rutier.

Conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui consideră drept ”un gest necugetat” al poliţistului în cauză, pentru care îl va sancţiona atât disciplinar, pe linie de serviciu, cât şi pecuniar, pentru încălcarea Codului Rutier.

”Nu există în dotarea Poliţiei Vaslui acel sistem luminos folosit de agentul în cauză. Considerăm că a fost un gest necugetat din partea poliţistului. De asemenea, am dat dispoziţie să fie verificate toate autoturismele poliţiei care nu au rampe cu sistem luminos montate pe cupolă să nu deţină astfel de lumini”, a declarat, luni, pentru News.ro inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui, Doru Gabriel Panţiru.

Pe lângă sancţionarea agentului de poliţie, va fi tras la răspundere şi şeful Poliţiei Orăşeneşti Negreşti pe motiv că i-a permis subordonatului său să folosească acel sistem luminos ilegal pe maşina de serviciu.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.