Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis o anchetă după ce un pompier din cadrul ISU Argeş a murit în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu pe autostrada A 1. Surse judiciare au declarat că pompierul nu avea leziuni externe, dar că primele date arată că ar fi suferit leziuni interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Un salvator argeşean a încetat din viaţă pe timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie înregistrat pe A1.  În timpul misiunii, unul dintre membrii echipajului din care făcea parte l-a văzut căzut la pământ şi au început de urgenţă manevrele de resuscitare. Alte două echipaje SMURD de prim ajutor calificat şi de terapie intensivă mobilă s-au deplasat în sprijin, însă, cu toate eforturile depuse, nu au reuşit să îl readucă la viaţă. Circumstanţele producerii evenimentului sunt în curs de stabilire de către organele abilitate în acest sens. Totodată, o echipă din cadrul IGSU verifică aspectele  legate de modul în care a fost organizată şi desfăşurată intervenţia”, a scris ISU Argeş miercuri seară, pe Facebook. 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au preluat ancheta în acest caz, în condiţiile în care pompierul a fost găsit mort pe carosabil, iar în zonă se aflau doar el şi o autospecială de intervenţie. Se cercetează, astfel, dacă salvatorul a fost lovit de maşina ISU. Primele verificări arată că bărbatul, care avea 47 de ani, nu avea leziuni externe, însă au fost constatate leziuni interne, au declarat sursele citate.
Intervenţia se desfăşura în condiţiile în care în zona incendiului traficul este deviat pe un singur sens de mers şi există ş panouri de antifonare pe marginea autostrăzii. 
Pompierul decedat lucra în cadrul ISU Argeş din anul 2006.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.