Amenzi în valoare de peste 400.000 de lei au fost date în urma unor controale făcute de mai multe instituţii în Centrul Vechi din Bucureşti, fiind găsite mai multe persoane care desfăşurau muncă la negru în restaurante, săli de jocuri de noroc şi saloane de masaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea a fost desfăşurată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de Inspecţia Muncii, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în Centrul Vechi al Capitalei.

Potrivit Ministerului Muncii, în urma controalelor inspectorii de muncă au descoperit 13 lucrători prestând muncă nedeclarată (din care 11 fără contract de muncă şi 2 prestând activitate peste durata timpului de muncă prevăzută în contractul de muncă cu timp parţial) şi au dat amenzi în valoare de 241.500 de lei.

”De asemenea, într-un restaurant au fost identificate 5 persoane organizate aparent ca o «formaţie artistică» ce au declarat că nu au nicio relaţie contractuală cu unitatea comercială respectivă ci cântă… doar pentru bacşiş (!)”, arată sursa citată.

Ministerul adaugă că, după prezentarea documentaţiei de către angajatorii la care controlul nu a fost finalizat pe loc, urmează să fie verificate şi alte aspecte care ţin de aplicarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă.

La rândul său, Poliţia Capitalei a precizat că, în timpul controalelor, s-a acţionat în proximitatea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Astfel, au fost legitimate şi verificate 356 de persoane.

De asemenea, a fost verificată activitatea a 9 societăţi comerciale.

”În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 428.250 de lei şi a fost aplicată, de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un operator economic. Totodată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a suspendat activitatea de comercializare a produselor accizabile, pe o perioadă de 30 de zile”, transmite Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare, au fost verificate şi saloane de masaj din Centrul Vechi, fiind găsite persoane fără contract de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.