Peste 3.800 de unităţi deţinătoare de valori au fost verificate de poliţişti, în perioada 9-31 decembrie, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat la nivel naţional, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Astfel, s-au făcut controale la deţinătorii de valori şi prestatorii de servicii de profil şi s-a urmărit prevenirea depozitării valorilor în spaţii nesecurizate şi a realizării de transporturi de valori cu personal şi mijloace de transport care nu îndeplinesc cerinţele legale, precum şi verificarea planurilor de pază ale transporturilor de valori aprobate.

În perioada 9-31 decembrie, peste 500 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, fiind verificate peste 3.800 de obiective (centre comerciale, centre de procesare a valorilor monetare, staţii de distribuţie a carburanţilor, casierii, autovehicule de transport valori).

În urma verificărilor, au fost aplicate 562 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în domeniul locurilor de depozitare a valorilor, în valoare de aproape 860.000 de lei, şi alte 89 de sancţiuni pentru neregulile constatate în domeniul transporturilor de valori, în valoare de 136.500 de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.