Ambarcaţiunea de pescuit în care se aflau trei persoane şi care a fost dată dispărută în Marea Neagră miercuri seara a fost căutată, vineri, de un elicopter al Forţelor Navale şi de o corvetă care revenea dintr-un exercţiu internţional, fără vreun rezultat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Navale au anunţat, printr-un comunicat de presă, că au executat, vineri, o misiune de căutare şi salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în 6 martie, la bordul unei ambarcaţiuni pescăreşti.

Elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenţie a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acţiunilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare din cadrul Autorităţii Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, şi a revenit în baza aeriană în jurul orei 17.00.

"Suplimentar, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat corvetei <<Contraamiral Eustaţiu Sebastian>> (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exerciţiu multinaţional, să se alăture operaţiunilor de căutare-salvare, cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla şi Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00", se arată în comunicat.

Intervenţia Forţelor Navale Române s-a desfăşurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă, a precizat sursa citată.

Miercuri, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa (structura din Mangalia) au fost informaţi telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai, de la ora 14.00, nu s-a întors în port şi nu poate fi contactată.

"Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea ambarcaţiunii, respectiv a persoanelor în cauză", au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Poliţiei de Frontieră au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritimă.

Căutările au continuat, joi, cu trei ambarcaţiuni ale Gărzii şi una din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi în apele bulgăreşti. De asemenea, la căutări participă şi autorităţi din Bulgaria. Cei trei bărbaţi care se aflau în barca respectivă au vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

Totodată, joi, ambarcaţiunea respectivă a fost căutată şi de un elicopter al Regional Air Services Tuzla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.