O alertă de radiaţii gama a fost declanşată, marţi, în incinta unei societăţi de reciclare situată la ieşirea din Buzău spre Pogoanele, poliţiştii luând decizia de a restricţiona traficul pe acel sector de drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, senzorul de radiaţii din incinta societăţii a fost declanşat la intrarea unui TIR care conţinea materiale reciclabile.

O echipă CBRN din cadrul ISU Buzău a fost trimisă acolo, a izolat zona şi a fost solicitat sprijin de la unitatea specializată de la Ciolpani. În prezent, echipajul CBRN de la Ciolpani a ajuns la societatea respectivă şi face cercetări.

Traficul este oprit la ieşirea din Buzău spre Pogoanele şi este deviat pe alte rute, pentru a ocoli zona care ar putea fi contaminată

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.