Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot după ce, la o secţie din municipiul Brăila, unei femei i s-au înmânat două buletine de vot pentru Senat, pe care aceasta le-a ştampilat şi le-a introdus în urnă. Un alt dosar penal a fost întocmit pentru corupere a alegătorilor, după ce un bărbat ar fi transportat persoane dintr-o localitate în alta, pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest scop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Brăila, în judeţ au fost înregistrate 10 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Dintre acestea, unul nu se confirmă, şapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.

Astfel, poliţiştii au fost sesizaţi că, la o secţie de votare din municipiul Brăial, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ştampilate, ambele pentru Senat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegătoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ştampilat şi le-a introdus în urnă.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

Totodată, poliţiştii au fost sesizaţi de primarul unei localităţi despre faptul ca un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.