Angajata unei instituţii din Sebeş, judeţul Alba, este suspectată că şi-ar fi însuşit peste 100.000 de lei din fonduri destinate persoanelor asistate social, iar o alta este bănuită că ar fi acoperit fapta ei. Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii care le vizează pe amândouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 14 septembrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, efectuează două percheziţii, una în municipiul Sebeş şi una în municipiul Alba Iulia, la persoane bănuite de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual”, a transmis, miercuri, IPJ Alba. 

Sursa citată a precizat că percheziţiile sunt efectuate la o persoană bănuită că ar fi delapidat peste 100.000 de lei din fonduri destinate persoanelor asistate social şi la o alta, care ar fi încercat să acopere fapta acesteia, atestând, în fals, faptul că sumele au fost predate beneficiarilor de drept.  

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2022, o femeie, din Sebeş, în calitate de funcţionar în cadrul unei instituţii publice, din municipiul Sebeş, şi-ar fi însuşit 13.000 de lei, falsificând, pe statele de plată, semnăturile a 3 persoane beneficiare ale ajutoarelor de urgenţă şi indemnizaţiilor de handicap şi ar fi folosit, în interes personal, 104.376 de lei, proveniţi din casieria instituţiei, reprezentând acelaşi tip de ajutoare sociale”, a mai precizat sursa citată.   

Poliţia expolică faptul că, pentru a-i acoperi faptele, o altă funcţionară a aceleiaşi instituţii ar fi atestat, în mod nereal, în evidenţele instituţiei, faptul că ajutoarele şi indemnizaţiile au fost remise beneficiarilor.  

Poliţiştii vor pune în executare două mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.