Pompierii continuă intervenţia la fabrica de condimente din Alba Iulia, în prezent mai există focare mai mici în interior, începându-se şi evacuarea unor documente şi a unor bunuri din zona administrativă a fabricii. Aceasta a fost distrusă în proporţie de 80-90 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-adjunctul ISU Alba, Ovidiu Costea, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că în interiorul halei s-au auzit mai multe explozii, iar echipajele sosite la faţa locului au evacuat 12 camioane aflate în apropierea halei. 
 
“În interiorul halei de producţie se auzeau mai multe explozii, fapt pentru care echipajele de pompieri sosite la faţa locului au adoptat o tactică defensivă şi s-au concentrat pe evacuarea a 12 camioane care erau parcate în proximitatea halei. Pompierii au reuşit să deplaseze în afara perimetrului aceste camioane. Celelalte echipaje încercau să localizeze şi să lichideze incendiul, ceeea ce nu s-a putut întâmpla din cauza substanţelor inflamabile, combustibile, existente în interior”, a afirmat reprezentantul ISU Alba. 
 
El a mai spus că la faţa locului intervin 12 autospeciale cu apă şi spumă, sosind în sprjin autospeciale de la Cluj, Sibiu şi Hunedoara. 
 
Pompierii au reuşit să evacueze documente, diverse bunuri, printre care şi unităţi de calculator, din sectorul administrativ al fabricii.
 
În prezent, mai există focare mici în interior pentru stingerea cărora se acţionează în continuare. Fabrica a fost afectată în proporţie de 80-90 la sută.
 
Ovidiu Costea a mai spus că pompierii au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele de intervenţie cu motopompe dintr-un râu aflat în apropierea fabricii. 
 
Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia. 
  
Până în acest moment nu au fost înregistrate victime. 
  
ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.