Doi bărbaţi din judeţul Timiş au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba după ce au convins alţi patru bărbaţi să le transmită datele cardurilor bancare, în schimbul unor materiale cu conţinut erotic, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 60.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pe data de 30 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Alba au reţinut doi bărbaţi, de 26 şi 36 de ani, ambii din judeţul Timiş, bănuiţi de efectuarea de operaţiuni financiare, în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
“În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunţuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuţii, prin intermediul unei aplicaţii de socializare, cu patru bărbaţi din judeţul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar fotografii cu aceste date. După ce persoanele ar fi promis bărbaţilor că o să le pună la dispoziţie materiale cu conţinut erotic, s-ar fi folosit în mod ilegal de datele obţinute, le-ar fi asociat unor aplicaţii mobile şi le-ar fi folosit pentru diferite plăţi şi chiar tranzacţii financiare”, se arată în comunicatul IPJ Alba. 
 
Astfel, victimele au fost prejudiciate cu 60.000 de lei. 
 
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Tribunalul Timiş, au făcut, în 29 septembrie, două percheziţii domiciliare, la locuinţele celor doi bărbaţi.
 
Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au confiscat suma de 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile şi carduri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.