Două persoane, administratorul şi directorul economic ai unei firme, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru delapidare după ce, în 2009-2010, ar fi transferat către o altă societate comercială peste 59 de milioane de lei, în mod nejustificat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, în stare de libertate, pentru delapidare (7 acte materiale).

"În urma cercetărilor efectuate a rezultat că primul inculpat, în calitate de administrator, şi cea de a doua inculpată, în calitate de director economic ai unei societăţi comerciale, în perioada 19.08.2009-30.04.2010 au transferat în mod nejustificat, fără contraprestaţie, suma de 59 480 839 lei către o altă societate comercială, prin semnarea ordinelor de plată care au generat şapte transferuri bancare, prejudiciind prin aceasta societatea pe care o administrau şi, implicit, creditorii acesteia", spun procurorii.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Juridică s-a constituit parte civilă, solicitând introducerea în cauză a părţilor responsabile civilmente. De asemenea, alţi creditori, persoane juridice şi persoane fizice, s-au constituit părţi civile.

Conform sursei citate, s-a solicitat judecătorului de cameră preliminară luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 59.480.839 lei, în vederea garantării recuperării pagubei produse prin infracţiune.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, spre competentă soluţionare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.