Poliţiştii şi procurorii anunţă că, în urma amplelor acţiuni care au avut loc la nivel naţional pentru destrucurarea unor reţele, au fost reţinute 97 de persoane, alte 35 fiind plasate sub control judiciar. Anchetatorii au confiscat bani, arme şi candităţi importante de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 25 mai a.c., Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Poliţiei de Frontieră şi al Jandarmeriei Române, a efectuat 58 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv” anunţă, vineri, DIICOT şi Poliţia Română.

Potrivit achetatorilor, au fost vizate şi cauze care au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitatea informatică.

”În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au pus în executare peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere. În cauzele instrumentate, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, până la această oră, reţinerea a 97 de persoane pentru 24 de ore şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de 35 de bănuiţi”, se mai arată în comunicatele autorităţilor judiciare.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 40 de kilograme de cannabis, 4 culturi indoor de cannabis cu instalaţiile aferente, peste 18 kilograme de droguri de risc şi mare risc (droguri sintetice, rezină de cannabis, cocaină, ciuperci halucinogene), peste 900 de comprimate, 60 de mărunţitoare mecanice şi 37 de cântare de precizie.

De asemenea, au fost ridicate 7 arme letale şi 11 arme neletale, peste 162 de bucăţi de muniţie de diferite categorii, 13 autoturisme de lux,  mai multe bijuterii şi 5 ceasuri de lux, 241 de telefoane mobile, 19 laptop-uri şi 23 de bucăţi de medii de stocare şi 16 carduri bancare.

Au fost identificaţi şi indisponibilizaţi 114.000 de euro, 789.000 de lei, 490.000 de forinţi,  2.130 USD şi 630 de lire sterline.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.