Salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi, sâmbătă, să intervină în două zone diferite din Valea Jepilor, pentru salvarea a nouă turişti care nu şi-au mai putut continua drumul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit salvamontiştilor, prima acţune de salvare s-a derulat pe Valea Jepilor, fiind implicaţi trei bărbaţi şi o femeie. Aceştia nu avea echipament corespunzător şi erau îmbrăcaţi neadecvat, cerând ajutor în momentul în care nu au mai putut înainta din cauza epuizării.

Cea de-a doua operaţiune de salvare este în curs de defăşurare. Salvamontiştii din Buşteni se întreaptă către partea superioară a Văii Jepilor, aproape de ieşirea pe platoul Bucegi, unde cinci turişti germani au fost surprinşi de ninsoare şi nu se mai pot orienta.

Potrivit salvamontiştilor, în zonă ninge abundent, este foarte frig, iar traseul, care este declarat închis, este plin de gheaţă.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.