Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş intervin, sâmbătă, pentru salvarea unui bărbat de 47 de ani care a suferit o fractură de picior, în Munţii Făgăraş. Din cauza condiţiilor meteo elicopterul chemat în ajutor nu poate ajunge în zonă, dar se va încerca salvarea victimei cu un troliu. În caz de eşec, acţiunea terestră de a ajunge la victimă va dura cel puţin şapte ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont Sibiu anunţă o acţiunea comună cu colegii din Argeş, pentru salvarea unui turist.  

”Printr-un apel la SNAU 112 se anunţa că o persoană de 47 de ani este accidentată şi prezintă o fractură de picior în zona vârfului Negoiu/Strungi în Făgăras. A intervenit elicopterul din Caransebeş, dar, din păcate, nu poate intra în zonă din cauza meteo nefavorabil”, a transmis, sâmbătă, Salvamont Sibiu.  

Sursa citată a precizat că se încearca inserţia în apropierea zonei a doi salvamontişti, prin troliere, şi se va încearca recuperarea accidentatului, ulterior, tot prin troliere. 

”Dacă operaţiunea de inserţie a salvamontiştilor prin troliere eşuează se va interveni pedestru, dar timpul estimat este de circa 7 ore pentru a ajunge la victimă”, au mai transmis ssalvamontiştii.  

Aceştia au precizat că victma este un bărbat, cetăţean român.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.