În perioada 27 iunie – 2 iulie a.c., poliţişti rutieri, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport de deşeuri provenite din construcţii, feroase, neferoase, haine uzate, anvelope uzate şi vehicule scoase din uz, fiind verificate 1.515 autovehicule şi aplicate 521 de sancţiuni contravenţionale, anunţă Poliţia Română. Totodată, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au constatat o infracţiune, au încheiat 22 de acte de control şi au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 493 au fost aplicate de poliţiştii rutieri, dintre care 8 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 8 pentru încălcări prevăzute de H.G. nr. 69/2012 şi 477 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 54 de permise de conducere, 35 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 11 infracţiuni la regimul rutier.

Totodată, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au constatat o infracţiune, au încheiat 22 de acte de control şi au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 23 pentru  nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1061/2008, privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României şi 5 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 788/2007, privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 1.013/2006 privind transferul de deşeuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.