Salvatori specializaţi în acţiuni desfăşurate în mediul speologic au participat, joi seară, alături de pompieri şi voluntari, la o acţiune de recuperare a doi căţei care au căzut într-o groapă adâncă de 15 metri, în judeţul Braşov, şi au stat blocaţi acolo timp de două zile. Cele două animale au fost scoase şi sunt în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea de salvare s-a desfăşurat în zona Comana de Jos, din judeţul Braşov. Căţeii au stat într-o avenă, la o adâncime de 15 metri, timp de două zile.

Salvamontiştii au fost solicitaţi joi, de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au primit un apel pentru a gestiona această situaţie.

”Până am ajuns la faţa locului colegii de la ISU au lărgit gaura de intrare şi au asigurat intrarea”, a declarat, joi seară, şeful Salvamont Braşov, Sebastian Marinescu.

Nouă salvatori montani au participat la salvarea celor două animale.

A fost prima acţiune de salvare la care a participat echipa de salvare din mediul speologic din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Braşov de la momentul la care Serviciul Salvamont Braşov a devenit structură specializată şi în salvări din mediul speologic, la finalul lunii octombrie a anului trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.