Poliţiştii au derulat, în ultima săptămână, o acţiune pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, în urma căreia au fost constatate 64 de infracţiuni, 27 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 25 – 31 mai, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi din toată ţara au făcut o acţiune care a vizat  pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 364 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 403  trenuri de călători.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire naţională, care au fost predate unităţilor competente şi 4 minori lipsiţi de supraveghere, ce au fost predaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament.

În această perioadă, au fost întocmite 64 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracţiunilor săvârşite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, contrabandă şi infracţiuni la regimul circulaţiei.

În plus, poliţiştii au depistat în flagrant delict 27 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost identificaţi autorii în 45 de dosare penale înregistrate iniţial cu autor necunoscut.

În dosarele penale instrumentate,  3 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, împotriva unei persoane fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.000 de le,i şi au fost indisponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 70.000 de lei (peşte, instrumente ilegale de pescuit, ţigări, carburant, alcool).                      

În această perioadă, poliţiştii de la transporturi au intervenit în 7 cazuri pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi accidente sau incidente petrecute pe sau în zona  căilor ferate şi incidente de navigaţie, asigurând măsuri pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.