Două filme de artă lansate în 2019, opere reprezentative pentru cinematografia kazahă, vor fi prezentate publicului român, în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de acest tip, Zilele Filmului Kazah, găzduit de cinematograful Elvire Popesco, pe 11 şi 12 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cooperarea pe plan cultural este esenţială pentru dezvoltarea relaţiilor dintre state. Acest eveniment este o oportunitatea foarte bună de a prezenta cultura kazahă, istoria şi tradiţiile noastre publicului cinefil român. Organizăm Zilele Filmului Kazah în preajma celebrării a 28 de ani de independenţa pentru Republica Kazahstan întrucât ne dorim să aducem cele două naţiuni cât mai aproape una de cealaltă", a declarat Excelenţa Sa Dl. Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

Pe durata celor două zile de festival, vor fi vizionate filmele "Hanatul Kazah: Tronul de Aur" (2019), miercuri, 11 decembrie, de la ora 20.30, şi "Fântâna adâncă", joi, 12 decembrie, la ora 20.30. 

 

La sfârşitul proiecţiilor, criticul de film Irina Margareta Nistor se va alătura publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.