Ziggy Marley, unul dintre cei mai cunoscuţi copii ai celebrului muzician din Jamaica Bob Marley, va publica în octombrie o carte despre tatăl său, "Bob Marley: Portrait of a Legend", lansată când artistul ar fi împlinit 75 de ani, potrivit EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mass-media jamaicane au publicat miercuri anunţul lui Ziggy Marley, care a precizat că volumul va include peste 150 de fotografii ce ilustrează viaţa şi influenţa legendei reggae, una dintre emblemele muzicii şi socio-politicii din cultura pop a secolului al XX-lea. 

Bazându-se exclusiv pe fotografii de arhivă ale familiei Marley, cartea îmbină viaţa privată cu legenda, reunind imagini ale lui Bob Marley ca interpret cu cele din familie. 

Fiul cântăreţului s-a axat în carte pe ultimii zece ani din viaţa tatălui său, perioada cu cea mai mare popularitate mondială, cu extrase din interviuri inedite şi declaraţii ale cântăreţului alături de imagini. 

Ziggy asigură că volumul adună o colecţie foarte specială de fotografii de arhivă de familie, amintind de clişeul "o imaginea valorează mai mult decât o mie de cuvinte". 

În ciuda faptului că Bob Marley a murit în urmă cu patru decenii, este personalitatea decedată cu cel mai mare număr de urmăritori pe reţelele de socializare, peste 70 de milioane de fani. 

Compilaţia "Legend", lansată de casa de discuri Island Records în 1984, la trei ani după moartea sa, este cel mai vândut disc de muzică reggae din toate timpurile cu 28 de milioane de exemplare.

Bob Marley, născut în 1945 în Jamaica, a fost în afară de un muzician excepţional un promotor al credinţei rastafari şi al pacifismului într-o insulă din Caraibe la începutul anilor '70. 

Fiul său, de opt ori câştigător al premiului Grammy şi un Emmy, a lansat 13 albume. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.