Un traseu artistic format din zeci de statui înfăţişând gorile a fost amplasat pe insula Jersey din Canalul Mânecii, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Go Wild Gorillas" este format din 40 de statui unice cu impozanta maimuţă care au fost amenajate de-a lungul insulei. 

Instalaţia a fost organizată de Durrell Wildlife Conservation Trust şi de reprezentanţii proiectului de artă comunitară britanică Wild in Art.

Traseul artistic a fost creat cu scopul de a strânge bani pentru gorilele de la grădina zoologică din Jersey, cea mai mare şi mai cunoscută insulă dintre cele ale Canalului Mânecii.  

Amy Bourbon s-a inspirat din culorile şi aspectul granitului care se găseşte în zonă.  

"Granitul de Jersey este un lucru important pentru mine, l-am cunoscut dintotodeauna. De când eram mică m-am căţărat pe el", a spus artista. 

Designul lui Michael Harris a fost inspirat de problemele poluării din oceane. El a venit cu această idee după ce a urmărit un documentar  despre ţestoasele marine care consumă plastic în loc de meduze. 

Statuile au fost toate "adoptate" de câte o firmă locală şi vor fi vândute după 11 săptămâni, atât timp cât vor fi expuse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.