Interpretul country şi compozitorul Willie Nelson, care va împlini pe 29 aprilie vârsta de 87 de ani, va lansa în aceeaşi lună al 70-lea album de studio, „First Rose of Spring”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Billboard, albumul va fi lansat pe 24 aprilie, iar primul single este „First Rose of Spring”.

Albumul este alcătuit din 11 piese, dintre care două sunt noi, „Blue Star” şi „Love Just Laughed”, compuse împreună cu producătorul Buddy Cannon. Celelalte nouă sunt revizuiri ale unor compoziţii mai vechi şi câteva coveruri, între care „Don’t Let the Old Man In" (Toby Keith) şi „Our Song" (Chris Stapleton).

Nelson, premiat anul acesta la categoria „Best Country Solo Performance” a galei premiilor Grammy, pentru „Ride Me Back Home”, va susţine şi câteva concerte în această primăvară, în Statele Unite, începând cu 14 martie.

Willie Hugh Nelson, născut pe 29 aprilie 1933 în Abbott, Texas, este cântăreţ şi compozitor de muzică country, ocazional actor şi producător.

Alături de Waylon Jennings, Willie Nelson a cunoscut succesul la începutul anilor 1970 graţie unui nou stil muzical, „outlaw country”, care nu corespundea criteriilor muzicii promovate de industria din Nashville. Willie Nelson şi-a confirmat alegerea în 1976, când a lansat un album intitulat „Wanted! The Outlaws”, care a devenit primul album de country ce a fost recompensat cu discul de platină în Statele Unite.

De atunci, a lansat peste 100 de albume, materiale de studio, colaborări şi discuri live, a apărut în peste 30 de filme şi seriale de televiziune şi este coautor al mai multor volume.

Printre cauzele pe care le susţine se numără legalizarea consumului de marijuana şi folosirea de combustibili fosili.

A scris muzică pentru peste 200 de filme. A primit o nominalizare la Oscar la categoria „cel mai bun cântec”, pentru piesa „On the Road Again" din filmul „Honeysuckle Rose” (1980), şi 10 premii Grammy din 52 de nominalizări. Printre artiştii cu care a colaborat se numără Waylon Jennings, The Highwaymen, Johnny Cash, Kris Kristofferson şi Merle Haggard. Albumele lui au fost vândute în peste 40 de milioane de copii în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.