Lungmetrajul „West Side Story”, adaptare a musicalului clasic regizată de Steven Spielberg, a fost interzis în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Bahrain, Oman şi Kuwait.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia Disney şi 20th Century nu a primit, în cazul Arabiei Saudite şi al Kuwaitului, certificatul de lansare. În alte ţări, precum Qatar şi Oman, Disney a refuzat să accepte cenzura aplicată.

Ţările din Orientul Mijlociu au reguli stricte de cenzură privind sexualitatea, limbajul şi alte aspecte care nu se conformează viziunii culturale a naţiunilor.

În „West Side Story” apare personajul Anybodys, care este transgender şi e portretizat de actorul non-binar Iris Menas.

Filmele care au referinţe LGBTQ au fost deseori vizate de cenzură în Orientul Mijlociu, dar şi în China.

Cel mai recent, „Eternals” al Disney a fost retras de la lansarea în regiune pentru că între personaje există primul cuplu de acelaşi sex din Universul Marvel. În film, personajul lui Brian Tyree Henry îl sărută pe cel interpretat de Haaz Sleiman.

„West Side Story”, cu Rachel Zegler şi Ansel Elgort în rolurile principale, a fost lansat în alte pieţe vineri. Noua versiune vine la şase decenii de la filmul original - adaptare a musicalului de pe Broadway lansat în 1957. În centru se află o poveste de dragoste care alimentează rivalitatea dintre două bande, Jets şi Sharks. Din distribuţia noii producţii fac parte Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist şi Rita Moreno (care a câştigat un Oscar pentru rolul din adaptarea din 1961). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.