Harvey Weinstein a fost uimit de verdictul primit luni, la New York, şi susţine în continuare că este nevinovat. Fostul mogul de la Hollywood a fost dus la spital, luni, după ce s-a plâns de dureri la nivelul pieptului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Arthur Aidala a declarat că Weinstein a fost uluit de verdict. „Cuvintele pe care mi le-a tot repetat au fost «Sunt nevinovat, sunt nevinovat. Cum se poate întâmpla aşa ceva în America?»”

Când a fost citit verdictul dat de juraţi după cinci zile de deliberări, Aidala se afla alături de Weinstein la masa apărării. 

Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală şi viol de grad trei şi riscă o pedeapsă între 5 şi 29 de ani de închisoare. El a fost achitat în cazul acuzaţiilor de „prădător sexual”.

Avocatul a mai povestit că, înainte de citirea verdictului, Weinstein a mulţumit întregii echipe de avocaţi pentru munca depusă, „indiferent de ce se întâmplă”.

„A făcut faţă foarte, foarte bine”, a mai spus Aidala, care a precizat că Weinstein a petrecut weekendul trecut cu cei doi copii minori ai lui. „Trebuie să fiu cinstit cu voi”, le-a spus Aidala reporterilor la ieşirea din sala tribunalului. „Îl cunosc de un an şi nu cred că l-am întrebat care este filmul lui preferat, aşa că l-am întrebat”. Filmul preferat al lui Harvey Weinstein este „Naşul/ The Godfather”.

El fusese eliberat pentru o cauţiune de 2 milioane de dolari, însă judecătorul James Burke a ordonat să fie luat în custodie. Fostul producător de film nu s-a opus. Pe 11 martie, el îşi va primi sentinţa.

Aidala a declarat pentru Variety că echipa de avocaţi nu este deloc suprinsă că Weinstein a fost reţinut, deşi s-a încercat evitarea acestui lucru. Motivaţia avocaţilor a fost aceea că Weinstein urmează tratament legat de recenta operaţie la spate, dar şi oftalmologic.

Judecătorul a recomandat transportarea lui la închisoarea din Rikers Island, unde se află şi o unitate sanitară. 

Luni, Harvey Weinstein a fost dus la Bellevue Hospital din Manhattan, după ce a acuzat dureri în piept. Bellevue este cunoscut ca spital psihiatric, dar este folosit şi pentru deţinuţi. Reprezentanţii lui Weinstein au spus că se simte bine.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.