Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producţii de gen vor fi difuzate de la ora 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În program sunt incluse două lungmetraje regizate de John Carpenter, cineast emblematic pentru filmele de groază.

Lungmetrajul horror SF „Ei trăiesc/ They Live” va fi difuzat pe 14 august. Filmul lui John Carpenter din 1988 este bazat pe povestirea „Eight O’Clock in the Morning” a lui Ray Nelson. Cu Roddy Piper, Keith David şi Meg Foster în distribuţie, filmul urmăreşte un pierde-vară care descoperă, cu ajutorul unor ochelari speciali, că lumea este condusă de extratereştri. Ei îşi ascund înfăţişarea reală şi, cu mesaje subliminale transmise prin intermediul media, manipulează oamenii să consume, să se înmulţească şi să se conformeze.

„They Live” se bucură acum de statutul de film cult, iar partea de aproximativ şase minute în care protagoniştii se confruntă pe o stradă a fost deseori inclusă în liste cu cele mai bune scene de bătaie din toate timpurile.

„Christine - Maşina ucigaşă” va putea fi vizionat pe 28 august. În filmul din 1983, John Carpenter pune accent pe transformarea pe care o suferă un tânăr după ce cumpără o maşină cu o minte diabolică. Maşina ciudată face ca firea lui se să schimbe pentru a îi reflecta gândurile malefice. Scenariul este bazat pe romanul omonim al lui Stephen King, iar din distribuţie fac parte Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Harry Dean Stanton şi Robert Prosky.

John Carpenter (n. 1948) este scenarist şi regizor american, cu o carieră de cinci decenii, în care a creat filme horror precum „Halloween”, „The Fog” şi „The Thing”, dar şi science-fiction ca „Escape from New York” şi „Starman”.
În 2019, pentru întreaga sa activitate, a fost recompensat cu trofeul onorific Carrosse d'Or al Quinzaine de Réalisateurs, program paralel Festivalului de Film de la Cannes. Astfel de distincţii i-au fost acordate şi din partea unor festivaluri de gen, precum Sitges, dar şi din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.