„Vorbeşte cu mine/ Talk to Me”, un horror sângeros, incredibil de atmosferic şi convingător, filmul de debut al fraţilor australieni Danny şi Michael Philippou, celebri pe YouTube pentru conţinutul lor de tip live-action combat videos, se anunţă a fi o poveste de succes de box office. Producţia realizată cu buget redus a obţinut în primul weekend de lansare 10 milioane de dolari după difuzarea în 2.340 de cinematografe din SUA, depăşind aşteptările distribuitorului şi stabilind astfel un al doilea record de încasări pentru compania A24, după succesul înregistrat anterior cu Hereditary. Filmul va ajunge din 22 septembrie şi în cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea fraţilor Philippou urmăreşte un grup de tineri din Adelaide care descoperă o mână îmbălsămată cu ajutorul căreia pot invoca spirite. Mia (Sophia Wild), o adolescentă de 17 ani, îndurerată de moartea mamei sale, ajunge în acest grup prin intermediul prietenei sale Jade şi, în curând devine dependentă de invocarea spiritului mamei sale. Obsesia ei dezlănţuie o forţă supranaturală înfiorătoare.

Producţie independentă, „Vorbeşte cu mine/ Talk to Me” a beneficiat de un buget de 4,5 milioane de dolari, a avut premiera internaţională în cadrul Sundance Film Festival şi este scris de Danny Philippou şi Bill Hinzman după un concept de Daley Pearson.

„Acesta este un debut excelent pentru un film de groază independent, realizat cu un buget de 4,5 milioane de dolari”, spun specialiştii. „Genul horror continuă să fie o zonă foarte creativă pentru noi talente sau în curs de dezvoltare.”


Filmul a beneficiat de numeroase review-uri pozitive, Sunday Times numind filmul un „Blair Witch Project” al zilelor noastre, în timp de Chicago Tribune laudă incisivitatea şi persuasivitatea actorilor care interpretează personajele principale. 

„Deşi se bazează pe figuri de stil familiare şi convenţii stilistice, un scenariu devastator şi o distribuţie carismatică (în frunte cu Sophie Wilde) fac din Talk To Me o poveste terifiantă şi de o durere sfâşietoare”, spune publicaţia americană AV Club.

Fraţii gemeni Danny şi Michael Philippou sunt deţinătorii canalelor de YouTube RackaRacka şi Left on Red. RackaRacka a câştigat numeroase premii, printre care Best International Channel Streamy Award, Best Overall la Online Video Awards şi AACTA Award pentru Best Web Show. Originari din Adelaide, Australia de Sud, fraţii Philippou locuiesc în Los Angeles, dar şi-au anunţat intenţia de a continua să facă filme în Australia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.