Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat că Ucraina va găzdui Eurovision Song Contest (ESC), după ce formaţia Kalush Orchestra a câştigat finala competiţiei de anul acesta de la Torino, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Curajul nostru a impresionat lumea, muzica noastră a cucerit Europa! Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision! Pentru a tria oară în istorie", a spus Zelenski pe Telegram. 

Dacă Ucraina va putea găzdui concursul muzical european anul viitor este neclar. 

Zelenski este încrezător că Ucraina va câştiga războiul pe care Rusia l-a început pe 24 februarie. "Slavă Ucrainei!", a spus Zelenski. 

Ministrul ucrainean al Culturii, Alexandr Tkachenko, a spus că se gândeşte deja la un potenţial oraş pentru a găzdui anul viitor concursul. 

În prezent, Ucraina se află în imposibilitatea de a găzdui o astfel de competiţie din cauza legii marţiale în vigoare. Acest lucru înseamnă că nu este permisă organizarea de evenimente majore şi se aplică starea de alertă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.