„Visul”, cel mai nou lungmetraj regizat de Cătălin Saizescu („Scurtcircuit”, „Milionari de weekend”), va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ediţia 22, la secţiunea Zilele Filmului Românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţia va avea loc în Cluj-Napoca miercuri, de la ora 18.00, la Cinema Florin Piersic, şi va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu o parte din membrii echipei: regizorul Cătălin Saizescu, scenaristul Gabriel Gheorghe, actorii Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Magda Catone, Silviu Mircescu, Serghei Niculescu-Mizil şi Ştefan Lupu, directorul de imagine Tudor Mircea, editorul Tudor Chivulescu, scenografa Corina Grămoşteanu, producătorii Ruxandra Flonta şi Viorel Chesaru, alături de compozitorul Alexei Ţurcan.   

Inspirat din fapte reale, după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, „Visul” este o comedie care urmăreşte un şir de întâmplări al căror protagonist este Alex, un actor din provincie (Vlad Logigan) care, ocolit de succes în teatrul unde este ignorat de un mare regizor (jucat de George Ivaşcu), acceptă propunerea directoarei (Magda Catone) de a pune în scenă un spectacol la un penitenciar de maximă siguranţă, sub atenta supraveghere a unei tinere gardience (Gloria Găitan). Viaţa lui Alex se complică: în timp ce se refugiază în munca la spectacolul „Visul unei nopţi de vară” pe scena din puşcărie, iubita lui, Carmen (Georgiana Saizescu) se vede mai aproape de succesul la care visează, iar relaţia dintre ei se schimbă.  Îi rămân întâlnirile cu deţinuţii, însă, aceştia au o cu totul altă motivaţie să înveţe replicile scrise de Shakespeare: fac tot ce le stă în putinţă să fie selecţionaţi în cadrul festivalului de teatru de penitenciar, după ce află că fiecare scenă are o trapă prin care ar putea evada.

„Visul, un titlu pe cât de simplu, pe atât de complex, ce înglobează vise şi visuri, ale tuturor personajelor ce construiesc această poveste, pleacă dintr-o experienţă personală, a scenaristului. Când m-am întâlnit cu Gabi Gheorghe, în urmă cu cinci ani, am vorbit despre o întâmplare trăită de el când a fost trimis de la teatru să lucreze cu nişte deţinuţi la un penitenciar pentru festivalul naţional de teatru de penitenciar, iar subiectul mi s-a părut foarte incitant. Bineînţeles că realitatea a fost împletită cu ficţiunea şi Visul nostru a depăşit banala întâmplare, transformându-se într-un scenariu de comedie ce atinge mai multe planuri. De la visul de libertate la care aspiră toţi protagoniştii filmului, de după gratii dar şi din afara lor, la visul de iubire, speranţă şi recunoaştere. Arta este unul dintre lucrurile ce-l deosebesc pe om de animal, iar în filmul nostru reuşeşte chiar să schimbe oameni şi destine, ajutând societatea să recâştige nişte indivizi aparent pierduţi pentru ea”, spune regizorul Cătălin Saizescu.

„Visul” este o producţie NERV FILM. Filmul îi are în distribuţie pe: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Gloria Găitan, Serghei Niculescu-Mizil, Nicodim Ungureanu, Silviu Mircescu, Ştefan Lupu, Mircea Drâmbăreanu, Darius Creţan NOSFE, George Ivaşcu, Magda Catone, Adi Nartea, Florin Piersic Jr.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.