Actorii Viola Davis şi Chadwick Boseman, care a murit pe 28 august, la vârsta de 43 de ani, vor fi recompensaţi cu trofee onorifice pentru interpretare la Gotham Independent Film Awards 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boseman a primit deja o nominalizare la categoria interpretare, pentru rolul din „Ma Rainey's Black Bottom”, însă organizatorii galei au anunţat că îi vor oferi trofeul onorific, atât lui, cât şi actriţei Viola Davis, partenera sa din film.

Este prima dată când Gotham recompensează cu trofee onorifice doi actori din acelaşi film.

Boseman, cunoscut la nivel mondial pentru rolul din „Black Panther”, a dus o luptă secretă cu cancerul. După roluri în filme ca „42”, „Get On Up”, „Marshall” şi „Da 5 Bloods”, „Ma Rainey's Black Bottom” reprezintă ultimul film în care a jucat.

Lungmetrajul lui George C. Wolfe, bazat pe piesa de teatru a lui August Wilson, va fi lansat de Netflix pe 18 decembrie. Filmul spune povestea unei sesiuni de înregistrări susţinute de cântăreaţa blues Ma Rainy şi trupa ei.

Viola Davis a fost până acum premiată cu Oscar, Emmy şi Tony. Ea a jucat în producţii ca „Fences”, „How to Get Away With Murder”, „The Help”, „Doubt”, „Widows” şi „Prisoners”. Ea este prima actriţă de culoare care a câştigat Oscar, Emmy şi Tony în categorii de interpretare.

La gala Gotham 2021, „First Cow” (r. Kelly Reichardt) a primit cele mai multe nominalizări, patru, urmată de „Never Rarely Sometimes Always” (r. Eliza Hittman), „Nomadland” (r. Chloé Zhao), „The Forty-Year-Old Version” (r. Radha Blank), „I'm Thinking of Ending Things” (r. Charlie Kaufman), „The Vast of Night” (r. Andrew Patterson), „Miss Juneteenth” (r. Channing Godfrey Peoples), „The Nest” (r. Sean Durkin) şi „Saint Frances” (r. Alex Thompson), cu câte două.

Cea de-a 30-a gală a Gotham Awards va avea loc în format hibrid pe 11 ianuarie, la New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.