Actorii şi cineaştii Viola Davis, Ryan Reynolds, Barry Jenkins, Taika Waititi, Oprah Winfrey, Mark Ruffalo, Bette Midler, Academia Americană de Film, dar şi candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, i-au adus omagii actorului Chadwick Boseman, starul din „Black Panther”, care a murit vineri seară în urma unei îndelungate lupte cu cancerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu aflarea veştii că Boseman, în vârstă de 42 de ani, a murit după o luptă de patru ani cu cancerul de colon, Hollywood-ul îi aduce omagii.

Regizorul şi scenaristul Jordan Peele a scris pe Twitter: „Asta este o lovitură zdrobitoare”. 

Într-un comunicat, Denzel Washington, producător al „Ma Rainey’s Black Bottom”, care va fi ultimul film al lui Boseman, a spus: „A fost un suflet blând şi un artist strălucit, care va rămâne cu noi pentru totdeauna prin interpretări emblematice realizate de-a lungul carierei lui scurte, dar strălucite”. 

Actriţa Viola Davis, care a jucat alături de el în „Ma Rainey's Black Bottom”, a scris: „Chadwick... nu am cuvinte să îmi exprim devastarea de a te pierde. Talentul, spiritul, inima şi originalitatea ta... A fost o onoare să lucrez alături de tine, să te cunosc”.

„O pierdere brutală”, a notat actorul Ryan Reynolds, iar cineastul Berry Jenkins l-a descris: „În putere. Mereu în putere”.

Taika Waititi, premiat cu Oscar pentru scenariul „Jojo Rabbit”, a considerat: „Am pierdut unul dintre cei mai buni”.

Vedeta de televiziune, actriţa şi producătoarea Oprah Winfrey, a notat: „Ce suflet blând şi înzestrat. Ne-a demonstrat măreţie între operaţii şi chiomioterapie. Este nevoie de curaj, forţă, Putere pentru a face asta. Aşa arată Demnitatea”.

Actorul Mark Ruffalo a scris: „A fost o mare onoare să lucrez cu tine şi să te cunosc. Ce om generos şi sincer. Credeai în natura sacră a muncii şi ai dat tot”. El a transmis familiei „toată dragostea”, în timp ce Mahershala Ali i-a mulţumit lui Boseman pentru „munca extraordinară făcută şi caracterul exemplar arătat”.

Regizoarea Nia DaCosta a scris: „Îmi va lipsi să aştept să văd ce urmează să faci. Odihneşte-te în pace”.

„Sunt absolut înmărmurită. Era atât, atât de tânăr. Este foarte nedrept”, a scris actriţa şi cântăreaţă Bette Midler.

Academia Americană de Film a transmis: „O pierdere incomensurabilă. De la «Black Panther» la «Da 5 Bloods», Chadwick Boseman a adus putere şi lumină pe ecran de fiecare dată”.

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a scris: „Adevărata putere a lui Chadwick Boseman a fost mai mare decât orice am văzut pe ecran. De la Black Panther la Jackie Robinson, a inspirat generaţii şi le-a arătat că pot fi orice îşi doresc, chiar şi supereroi”.

Kamala Harris, alegerea lui Biden pentru postul de vicepreşedinte, şi-a exprimat de asemenea regretul: „Prietenul meu Chadwick Boseman a fost strălucit, blând, învăţat şi umil. A plecat prea devreme, dar viaţa lui a contat”.

Născut pe 22 noiembrie 1977, în Anderson (Carolina de Sud), Chadwick Boseman s-a remarcat în rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), şi în cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).

A devenit cunoscut la nivel mondial graţie „Black Panther”, succes din 2018, cu încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, primul lungmetraj cu supereroi nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar.

El a jucat acelaşi rol în „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” şi „Avengers: Endgame”, producţii Marvel.

„Decesul lui Chadwick este absolut devastator”, a transmis Kevin Feige, preşedinte şi CCO al Marvel Studios. „A fost T’Challa al nostru, Pantera noastră Neagră şi dragul nostru prieten. De fiecare dată când apărea pe platou, radia farmec şi bucurie şi de fiecare dată când apărea pe ecran făcea ceva absolut de neuitat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.